Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /  
 

Uchovávání boiles

 
 
Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next »

Autor Anonymní
Návštěvník
#1 | Zasláno: 2 Srp 2006 10:39Reagovat Citát  
Jaké máte chlapi zkušenosti s uchováváním potápivého boiles?Je lepší ho uchovávat zmrazené,nebo jen v chladničce?Děkuji

Autor Fit
Administrátor
#2 | Zasláno: 2 Srp 2006 16:16Reagovat Citát  
Ahoj,
v chladničce jsem to nezkoušel (ani jsem o tom neslyšel). Pravděpodobně by boilies brzy chytlo plíseň. Podle mě je nejlepší kuličky zamrazit. Vydrží potom klidně rok.

Autor Anonymní
Návštěvník
#3 | Zasláno: 3 Srp 2006 09:16Reagovat Citát  
OK.Měl jsem jen obavu,aby bojlesky nebyly potom po rozmrazení křehčí a nerozpadávaly se.Díky za radu.

Autor basnak
Člen
#4 | Zasláno: 3 Srp 2006 11:26Reagovat Citát  
Boilie uchovávej jen v mrazícím boxu(mražáku). Tím se zpomalý proses plísní úplně na minimum. V ledničce ti to za týden, dva zplesnivý.
Je také dobré skladovat boilie jako sušené. Ale upozorňuji! Je potřeba, aby měl pořád přísun vzduchu a to v dostatečném množství. Uchovávej v prodišném saku!
Př. Uvařené boilie jsem sušil na balkóně asi 4dny při teplotách 30st. ve stínu. Pak jsem po těch třech dnech ho ukládal do krabic od bot, s tím, že jsem ještě přidával k němu takové pytlíčky na pohlcování vlhkosti. No co víc dodat, po týdnu když jsem boilie potřeboval, tak jsem otevřel krabicu a boilie mě málem odešlo pryč.(Plná krabice plísně v pokročilém stádiu)
Pozn. Zaplísněné boilie nevyhazujte, plíseň se tvoří jen na povrchu, ale uvnitř boilie namá zas tak dobré podmínky- potřebovala by více času. Stačí proprat v teplé vodě a plíseň s ní smýt a pak znovu usušit. Další skladování je lepší v mrazáku.
Nebojte kapři to žerou mám to vyzkoušené a na vlastní oči jsem to viděl!
Vži» je to jen trochu penicilinu:))!

Autor Anonymní
Návštěvník
#5 | Zasláno: 3 Srp 2006 11:57Reagovat Citát  
Ok,super.Díky za radu :-) P.

Autor Michal
Návštěvník
#6 | Zasláno: 21 Říj 2006 08:15Reagovat Citát  
Rovněž doporučuji boilies zmrazit. Po uvaření ho nechám ta 4-6 hodin oschnout a jde do mražáku. Má tu výhodu, že boilies je pak měkké, dobře jde propíchnout jehlou a co je hlavní, po nahození hned ve vodě pracuje a pouští aromata. Na boilies sušené a tvrdé jako kámen nechytám.

Autor basnak
Člen
#7 | Zasláno: 29 Říj 2006 18:32Reagovat Citát  
No, myslím si, že po uvaření 4-6hodin oschnout je málo! Zkus nechat boilie trochu dýl na vzduchu, tak nějak tři dny v produšněné místnosti, aby ti více oschlo - po vyndání z mražáku ti nebude tak rychlo podléhat plísni!

Autor Fit
Administrátor
#8 | Zasláno: 29 Říj 2006 20:34 | Změnil(a): FitReagovat Citát  
Jo, to je pravda. Z vlastní zkušenosti vím, že čím déle se boilies před zamražením suší, tak tím více odolává plísním po rozmražení. Na druhou stranu taky nemám moc rád boilies příliš tvrdé. Zase tak často si boilies nedělám doma, ale když jo, tak ho nechám sušit tak těch 48 h a potom to normálně zamrazím po kilu v igelitových sáčcích. Potom to nechám normálně rozmrazit a když tam už není žádná voda, tak ty kuličky přesypu do sí»ky např. od cibule a je to.

Autor supi
Návštěvník
#9 | Zasláno: 7 Úno 2007 18:26Reagovat Citát  
nazdarek,mam dotaz.boilies uvarim,ususim a vzhledem k tomu,ze mam malou kapacitu mrazaku a kulicek potrebuju mit uvaleno vetsi mnozstvi,tak me napadlo ho uschovat v bud ve sklenici nebo kybliku.např.do te sklenice 5l na dno nasypu mouku a postupne zasypavam moukou a pridavam kulicky a nahore koncim moukou.mouku nasypu az k vicku a dokonale utesnim,aby k tomu nesel vzduch.(mouka pro to,ze je levna.hruba)co vy na to?nemate s tim nekdo zkusenosti?

Autor basnak
Člen
#10 | Zasláno: 7 Úno 2007 19:23Reagovat Citát  
Zdarec!
Tenhle způsob jsem nezkoušel, ale taky nevím jestli by to vyšlo! Nejsem si jistý, jestli by se ti podařilo dokonale vysušit boilie natolik, aby se ti nazaplísnilo! Ale tak proč ne! Jen bych si dával pozor na srážlivost vzduchu ve sklenici, protože vzduch který tam budeš mít až to na tolik uzavřeš, že se tam žádný už nedostane se může teplotou na tolik srazit, že ti tam vytvoří vlhko! Jo třeba si říkáš, že to vlhko ti pohltí právě ta mouka - ale opravdu si nejsem zcela jist jak se právě zachová! Je taky možné, že se ti tam vytvoří určitý druh plísně, která se přizpůsobí prostředí! Třeba má někdo jiný názor a poradí víc!
No chce to experimentovat! Takže hodně štěstí!

Autor PremyslP
Člen
#11 | Zasláno: 8 Úno 2007 10:22Reagovat Citát  
Zdar. Můj názor se podobá basnákovi. Měl bych obavy z vlhka a zaplísnění boili. Radší si kup v bazaru malý mražáček 50litrů a jestli máš sklep tak máš po problému. Mám to tak vyřešeno protože moje drahá polovička je proti uchovávání boilie doma mezi jídlem.

Autor Fit
Administrátor
#12 | Zasláno: 8 Úno 2007 22:32Reagovat Citát  
Zdar chlapi,
právě jsem na web přidal článek, který se týká tohoto tématu, myslím si, že je docela podrobný: Konzervujeme boilies bez chemie

Autor supi
Návštěvník
#13 | Zasláno: 9 Úno 2007 18:03Reagovat Citát  
cus.,s tou moukou to zkusim a dam Vam vedet,jak to dopadlo,ale stejne to treba dopadne tak,ze pojedu do toho bazace a zpet si povezu mrazak.ty rady od "administratora"taky nejsou spatny,tak uvidim.kazdopadne dekuju vsem.

Autor Anonymní
Návštěvník
#14 | Zasláno: 21 Bře 2007 15:36Reagovat Citát  
ČAU TU MOUKU NAHRAĎ BUĎ SOLÍ NEBO CUKREM ZÁLEŽÍ NA TOM JESTLI JE NA BÁZI SLADKÉ OVOCNÉ TO DÁVÁM DO CUKRU A MASOVÉ A RYBÍ DÁVÁM DO SOLI, ALE AŽ TAK PO TŘECH ČTYŘECH DNECH KDY JSOU KULICKY DOSTATEČNĚ VYSCHLÉ PAK VYDRŽÍ KLIDNĚ MĚSÍC PRO DLOUHODOBÉ SKLADOVÁNÍ DO MRAZÁKU VYDRŽÍ I ROK A NEZTRATÍ NA KVALITĚ PO ROZMRAŽENÍ JSOU V TAKOVÉM STAVU V JAKÝM JSME JE ZAMRAZOVALI

Autor SVITY
Návštěvník
#15 | Zasláno: 21 Bře 2007 15:38Reagovat Citát  
TEN TIP S TOU SOLI A CUKREM JE ODE MĚ

Stránka  Stránka 1 z 2:  1  2  Next » 
Nástrahy a návnady Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady /
 Uchovávání boiles
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

 

 
Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.
 
Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑ 
TOPlist