LovKapra.com - Hlavní stránka
  Nové kaprařské fórum - Statistika starého fóra
Kaprařské fórum / Nástrahy a návnady / Uchovávání boiles
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 2 Srp 2006 10:39


Jaké máte chlapi zkušenosti s uchováváním potápivého boiles?Je lepší ho uchovávat zmrazené,nebo jen v chladničce?Děkuji

Fit
Moderátor
# Zasláno: 2 Srp 2006 16:16


Ahoj,
v chladničce jsem to nezkoušel (ani jsem o tom neslyšel). Pravděpodobně by boilies brzy chytlo plíseň. Podle mě je nejlepší kuličky zamrazit. Vydrží potom klidně rok.

Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:16


OK.Měl jsem jen obavu,aby bojlesky nebyly potom po rozmrazení křehčí a nerozpadávaly se.Díky za radu.

basnak
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:26


Boilie uchovávej jen v mrazícím boxu(mražáku). Tím se zpomalý proses plísní úplně na minimum. V ledničce ti to za týden, dva zplesnivý.
Je také dobré skladovat boilie jako sušené. Ale upozorňuji! Je potřeba, aby měl pořád přísun vzduchu a to v dostatečném množství. Uchovávej v prodišném saku!
Př. Uvařené boilie jsem sušil na balkóně asi 4dny při teplotách 30st. ve stínu. Pak jsem po těch třech dnech ho ukládal do krabic od bot, s tím, že jsem ještě přidával k němu takové pytlíčky na pohlcování vlhkosti. No co víc dodat, po týdnu když jsem boilie potřeboval, tak jsem otevřel krabicu a boilie mě málem odešlo pryč.(Plná krabice plísně v pokročilém stádiu)
Pozn. Zaplísněné boilie nevyhazujte, plíseň se tvoří jen na povrchu, ale uvnitř boilie namá zas tak dobré podmínky- potřebovala by více času. Stačí proprat v teplé vodě a plíseň s ní smýt a pak znovu usušit. Další skladování je lepší v mrazáku.
Nebojte kapři to žerou mám to vyzkoušené a na vlastní oči jsem to viděl!
Vži» je to jen trochu penicilinu:))!

Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:57


Ok,super.Díky za radu :-) P.

Michal
# Zasláno: 21 Říj 2006 08:15


Rovněž doporučuji boilies zmrazit. Po uvaření ho nechám ta 4-6 hodin oschnout a jde do mražáku. Má tu výhodu, že boilies je pak měkké, dobře jde propíchnout jehlou a co je hlavní, po nahození hned ve vodě pracuje a pouští aromata. Na boilies sušené a tvrdé jako kámen nechytám.

basnak
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 18:32


No, myslím si, že po uvaření 4-6hodin oschnout je málo! Zkus nechat boilie trochu dýl na vzduchu, tak nějak tři dny v produšněné místnosti, aby ti více oschlo - po vyndání z mražáku ti nebude tak rychlo podléhat plísni!

Fit
Moderátor
# Zasláno: 29 Říj 2006 20:34 - Změnil/a: Fit


Jo, to je pravda. Z vlastní zkušenosti vím, že čím déle se boilies před zamražením suší, tak tím více odolává plísním po rozmražení. Na druhou stranu taky nemám moc rád boilies příliš tvrdé. Zase tak často si boilies nedělám doma, ale když jo, tak ho nechám sušit tak těch 48 h a potom to normálně zamrazím po kilu v igelitových sáčcích. Potom to nechám normálně rozmrazit a když tam už není žádná voda, tak ty kuličky přesypu do sí»ky např. od cibule a je to.

supi
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:26


nazdarek,mam dotaz.boilies uvarim,ususim a vzhledem k tomu,ze mam malou kapacitu mrazaku a kulicek potrebuju mit uvaleno vetsi mnozstvi,tak me napadlo ho uschovat v bud ve sklenici nebo kybliku.např.do te sklenice 5l na dno nasypu mouku a postupne zasypavam moukou a pridavam kulicky a nahore koncim moukou.mouku nasypu az k vicku a dokonale utesnim,aby k tomu nesel vzduch.(mouka pro to,ze je levna.hruba)co vy na to?nemate s tim nekdo zkusenosti?

basnak
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 19:23


Zdarec!
Tenhle způsob jsem nezkoušel, ale taky nevím jestli by to vyšlo! Nejsem si jistý, jestli by se ti podařilo dokonale vysušit boilie natolik, aby se ti nazaplísnilo! Ale tak proč ne! Jen bych si dával pozor na srážlivost vzduchu ve sklenici, protože vzduch který tam budeš mít až to na tolik uzavřeš, že se tam žádný už nedostane se může teplotou na tolik srazit, že ti tam vytvoří vlhko! Jo třeba si říkáš, že to vlhko ti pohltí právě ta mouka - ale opravdu si nejsem zcela jist jak se právě zachová! Je taky možné, že se ti tam vytvoří určitý druh plísně, která se přizpůsobí prostředí! Třeba má někdo jiný názor a poradí víc!
No chce to experimentovat! Takže hodně štěstí!

PremyslP
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2007 10:22


Zdar. Můj názor se podobá basnákovi. Měl bych obavy z vlhka a zaplísnění boili. Radší si kup v bazaru malý mražáček 50litrů a jestli máš sklep tak máš po problému. Mám to tak vyřešeno protože moje drahá polovička je proti uchovávání boilie doma mezi jídlem.

Fit
Moderátor
# Zasláno: 8 Úno 2007 22:32


Zdar chlapi,
právě jsem na web přidal článek, který se týká tohoto tématu, myslím si, že je docela podrobný: Konzervujeme boilies bez chemie

supi
# Zasláno: 9 Úno 2007 18:03


cus.,s tou moukou to zkusim a dam Vam vedet,jak to dopadlo,ale stejne to treba dopadne tak,ze pojedu do toho bazace a zpet si povezu mrazak.ty rady od "administratora"taky nejsou spatny,tak uvidim.kazdopadne dekuju vsem.

Anonymní
# Zasláno: 21 Bře 2007 15:36


ČAU TU MOUKU NAHRAĎ BUĎ SOLÍ NEBO CUKREM ZÁLEŽÍ NA TOM JESTLI JE NA BÁZI SLADKÉ OVOCNÉ TO DÁVÁM DO CUKRU A MASOVÉ A RYBÍ DÁVÁM DO SOLI, ALE AŽ TAK PO TŘECH ČTYŘECH DNECH KDY JSOU KULICKY DOSTATEČNĚ VYSCHLÉ PAK VYDRŽÍ KLIDNĚ MĚSÍC PRO DLOUHODOBÉ SKLADOVÁNÍ DO MRAZÁKU VYDRŽÍ I ROK A NEZTRATÍ NA KVALITĚ PO ROZMRAŽENÍ JSOU V TAKOVÉM STAVU V JAKÝM JSME JE ZAMRAZOVALI

SVITY
# Zasláno: 21 Bře 2007 15:38


TEN TIP S TOU SOLI A CUKREM JE ODE MĚ

Vojo
# Zasláno: 19 Čen 2007 21:47


Do soli pridávame doma ryžu,vytahuje vlhkost a sol je pekne sypká.Skús s boilies.

basnak
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:14


Vojo
Taky jsem to viděl v jídelnách, že tam v solničkách měli rýžu !!!

bambi
# Zasláno: 29 Čen 2007 10:04


Chlapi taky jsem cet ze je dobre boilie zalit olejem a muze se tam pridat i aroma ale vyskosene to nemam

Fit
Moderátor
# Zasláno: 29 Čen 2007 13:13


bambi:

Jo jo, to máš pravdu. Článek se nachází tady: Netradiční konzervace boilies. Osobně jsem to ale taky nezkoušel.

digitom
# Zasláno: 26 Kvě 2008 20:31


basnak
zkus skladovat boili v rostlinem oleji

basnak
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2008 16:44


digitom
Jako ve větším množství? od 2Kg až více? si myslím že to není dobrý tah, boilie by nasál olej a ten je pro kapry ve větším množství škodlivý.


Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové fórum ZDE.
 

miniBB forum software © 2001-2018, Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv.