Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /  

Vlasec

Stránka  Stránka 2 z 3:  « Previous  1  2  3  Next »

Autor Fit
Administrátor
#16 | Zasláno: 11 Úno 2007 17:57 
Weider:

Od SPRO mám akorát navijáky na řeku, co chodím a jsem s nima spokojen. Jinak táta má třeba od SPRO děličky a taky spokojenost. Zatím ze všech těch vlasců, co jsem zde zatím viděl, tak se mi nejvíce líbí právě tento od SPRO. Já bych teda do něj klidně šel...

Ono zase tolik na kvalitě vlasce nezáleží, záleží spíš na tom, aby byl jednou za čas vyměněn za nový a taky aby se nepoškodil moc vnějšími vlivy. Můžete mít sebelepší vlasec sebelepší značky, ale když se někde o něco naruší, tak může při příštím zdolávání klidně prasknout a stejně to neovlivníte. Takže by možná mohlo platit pravidlo, klidně levnější a horší vlasec, ale raději častěji měnit, než ten drahý a kvalitní, ale měnit ho jednou za x let :-)

Autor Weider
Člen
#17 | Zasláno: 11 Úno 2007 18:11 | Změnil(a): Weider 
Fit

tendle vipada fakt dobre, a cena je skvela, dik za radu, ale hodne se mi taky libil ten co mas ty ten cervenej, nevis kde se da na netu koupit ?

Autor Jaris
Návštěvník
#18 | Zasláno: 11 Úno 2007 20:24 
Čau rybáři. Jeden dotaz. Namotávate si vlasce sami na civku pomoci navijáku, nebo si je necháváte namotávat v rybářských potřebách strojově z velkokapacitnich cívek. Má to výhodu, že člověk zaplatí jen tolik kolik se vejde na cívku a nezůstávají zbytky, ale připadá mi, že jsou daleko více utažené a vlasce vyšších průměrů s velkou pamětí jsou pak jako harmonika. Co s tím?

Autor Jaris
Návštěvník
#19 | Zasláno: 11 Úno 2007 20:27 
Čau rybáři. Jeden dotaz. Namotávate si vlasce sami na civku pomoci navijáku, nebo si je necháváte namotávat v rybářských potřebách strojově z velkokapacitnich cívek. Má to výhodu, že člověk zaplatí jen tolik kolik se vejde na cívku a nezůstávají zbytky, ale připadá mi, že jsou daleko více utažené a vlasce vyšších průměrů s velkou pamětí jsou pak jako harmonika. Co s tím?

Autor basnak
Člen
#20 | Zasláno: 11 Úno 2007 22:13 
Zdarec!
Tak pokud má prodejce na "bubnu" vlasec který potřebuji, tak si to nechám u něho taky namotat ! Ale pokud ho nemá a má jenom na cívečkách tak holt nic nenadělám !
S tou pamětí po namotání - ti doporučím pokud máš loď tak všechen vlasec vyvést na volnou vodu a pak namotat zpátky - vlasec by se měl narovnat ! No a pokud nemáš loď, tak si na prut (na vlasec) dej ce nejtěžší olovo a nahoď to co nejdeál a na pár hodin to nech ve vodě co nejvíce naplé !!! Taky to pomáhá ! Ale pokud mám vlasec pokroucený - že se kroutí tak ho vyvezu tou lodí a pokud se jen tak "harmoničí" tak to řeším olovem !

Autor Fit
Administrátor
#21 | Zasláno: 11 Úno 2007 23:18 
Weider:

Já jsem si ho koupil na výstavě v Brně. Jinak teď jsem ho našel na netu třeba tady: http://shop.jetfish.cz/index.php?action=showdetail &article=1342&cat=&PHPSESSID=6b97421255a75934e9b06 bb9c6c4aacc

Autor Weider
Člen
#22 | Zasláno: 13 Úno 2007 21:46 
tak jsem si koupil vlasec, od firmy FOX, prej je to dobra anglicka znacka...poradily mi ji v kramu, koupil jsem si 0.30 ale vydrzi jen 5.5 kg, 1300 m, stal me 800, pry je to velmi kvalitny vlasec a dobra znacka, tak uvidime...

Autor Fit
Administrátor
#23 | Zasláno: 13 Úno 2007 22:15 
Weider:

od firmy FOX, prej je to dobra anglicka znacka

To si piš, že je to známá značka. Líbí se mi od nich hlavně pruty. Tak snad jsi vybral dobře a budeš spokojen. Trochu mě teda zaráží ta pevnost jen 5,5kg, ale ono je mnohdy uvedena daleko nižší nosnost než je tomu skutečně. Každopádně i těch 5,5kg v tahu by mělo bohatě stačit, nezáleží jenom na nosnosti, ale také na oděruvzdornosti, průtažnosti atd... Myslím, že jsi vybral zřejmě dobře...

Autor Anonymní
Návštěvník
#24 | Zasláno: 14 Úno 2007 17:05 
novas32
S tim vlascem od Trabucca mam zkušenosti celou loňskou sezonu sem používal Trabucco 0,28 na 11,5kg a maximální zpokojenost.Jenom jednu radu namotej si ho sám,dej ho do vody a pk motej.

Autor Frostty
Člen
#25 | Zasláno: 14 Úno 2007 21:50 
Weider: jakej vlasec od FOXu...warrior?

Autor Weider
Člen
#26 | Zasláno: 14 Úno 2007 22:30 
jj warrior

Autor Frostty
Člen
#27 | Zasláno: 15 Úno 2007 16:30 
Weider: co znám lidi co ho mají tak sou spokojeni :-) chybu si neudělal...mít peníze na "blbosti" tak si koupím Technium od shimana.

Autor novas32
Návštěvník
#28 | Zasláno: 16 Úno 2007 07:18 
Anonymní
ma ten vlasec tvarovou pamet? proto ta voda?

Autor Okoun
Návštěvník
#29 | Zasláno: 9 Říj 2007 21:42 
čau mam šnůru berkley whiplash PRO a je moc super!Je to 0,06mm a je na 10,6 kg!!!!!!!!!!!Sice je 3,5 kč za metr ale ja mam 100m aproste parada!Tak cau

Autor rybarjan
Návštěvník
#30 | Zasláno: 12 Lis 2007 16:08 
Šňůru Berkley Whiplash si chci koupit, tak jsem rád že ji někdo chválí

Stránka  Stránka 2 z 3:  « Previous  1  2  3  Next » 
Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /
 Vlasec
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑