Kaprařské fórum
LovKapra.com   
 | Hlavní stránka | Reagovat | Hledat | Statistika | Manuál |
Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /  

Návazce a sekundové lepidlo ???

Autor Jirka
Návštěvník
#1 | Zasláno: 30 Čvc 2007 17:11 
Ahoj,
na návazce používám klasickou pletenku o nosnosti 9 kg. Nikdy jsem s tou návazcovou šňůrkou neměl nejmenší problém. Za několik let zpátky se nepamatuji, že bych urval kapra těsně u háčku.
Někdy na jaře jsem si přečetl, že je dobré pojiš»ovat uzly na pletence sekundovým lepidlem. Začal jsem to tedy dělat. Neregistroval jsem žádné problémy, všechno se zdálo OK. Až tento víkend:
Nevím proč, ale tento víkend jsem utrhl 3 kapry buď v uzlu na háčku nebo těsně u něho. Vždycky jsem vytáhl návazec bez háčku, délka zbylého návazce odpovídala utržení těsně u háčku. Utržení kapři byli v podstatě nic moc, spíše menší. Vůbec jsem je nerval, spíše naopak. Na jednom prutu mám jenom 0.2 mm vlasec, tak jsem dost opatrný. Vlasec vydržel...
Nechápu to, nemůže to být tím lepidlem???
Možnost chybného uvázání naprosto vylučuji. Vážu naprosto poctivě a několik let nazpět jsem neutrhl kapra v návazci. To se mi nestává. Nemůže ted sekunďák nějak naleptat tu pletenku?

Autor IvoH
Návštěvník
#2 | Zasláno: 30 Čvc 2007 22:31 
Ahoj Jirko.Ten samý problém jsem měl před několika lety.Taky jsem přišel díky"sekundovému lepidlu"o několik kaprů,stejným způsobem.Tak jsem se na to lepidlo vykašlal a je to dále ok.Možná že používají nějaké speciální(co koupíš v ryb.potřebách)ale já už to neriskuji.Myslím že se to opravdu naleptá a v záběru se to urve.Ale je to jenom taky můj názor.

Autor Fit
Administrátor
#3 | Zasláno: 8 Srp 2007 20:48 
Jirka:

Ahoj,
já uzly většinou taky zalepuju, ale tohle se mi ještě nestalo. Možná taky záleží na druhu lepidla, ale nevím...

Autor Jirka
Návštěvník
#4 | Zasláno: 8 Srp 2007 23:42 
To Fit:

Klidně to může být tím lepidlem. Já jsem použil nějaké obyčejné sekundové lepidlo, které jsem koupil za 7Kč v drogerii...

Nicméně teď už návazce sekunďákem nelepím a minulý víkend jsem vytáhnul 14 kaprů (48 až 76 cm) bez nejmešího problému a žádný návazec jsem neutrhl....
Nevím, ale já už na návazec sekunďák nikdy nedám... Přestal jsem tomu věřit a jakmile něčemu nedůvěřuji, tak je lepší to nepoužívat - raději udělám při vázání o otočku více...

Autor setticarper
Návštěvník
#5 | Zasláno: 15 Srp 2007 10:45 
Chlapi ja používam, bezfarebný lak na nechty, ktorý som šlohol svojej kočke a je to super. Odporúčam den pred rybačkou, aby z náväzca vyprchal char. pach laku na nechty. neurval som ani jedného a padli aj 12kg amure... Je to pevné a učel splní....skuste..

Autor Branislav Bartko
Člen
#6 | Zasláno: 15 Srp 2007 21:04 
Zdravym vsetkych kaprarov som novacik ohladom boiles a chcem sa naucit od vas skusenych kaprarov viazat navezce pomozete mi prosim

Brano

Autor Fit
Administrátor
#7 | Zasláno: 15 Srp 2007 22:35 
Branislav Bartko:

Ahoj,
no, to je docela na dlouhý povídání. Píšu o tom poměrně podrobný seriál už delší dobu, tak bych ti doporučil začít třeba tím: Koncové návazce pro lov kaprů 1. Můžeš potom dále pokračovat dašlími díly (1-5), v září vyjde poslední - 6. díl.

Autor CT Ji
Návštěvník
#8 | Zasláno: 7 Led 2008 00:21 
Lepidlo má totiž u pletenek jednu dost velkou nectnost. Čím je tvrdší tím hůř, zabrání totiž posuvu jednotlivých pramenů pletenky po sobě a tím se potom stane že při tahu jsou některé prameny pletenky namáhané víc a pletenka ztrácí pevnost. Pokud tímto namáháním několik pramenů nevydrží je jasné že o rybu přijdeš. Dále i přes veškerou opatrnost může dojít k tak zvanému "zlomení" vláken pletenky v místě kde přechází tvrdé lepidlo v normální stav pletenky. Proto doporučuji lepit jen lepidlem "gumovým" nebo raději vůbec. Důležité je taky u bezuzlové montáže začít omotávání háčku přes místo kde nemá háček mezeru v očku a také tak skončit! Často totiž jsou háčky v místě očka nedovřené a ostré okraje pletenku spolehlivě uříznou. Ale to jistě zkušený kaprař ví! ))) Mnoho zdaru a žádné "A je v pr......" přeji!

Autor hyro
Návštěvník
#9 | Zasláno: 21 Led 2008 12:26 
Ak dobre naviazete uzly tak ziadne lepidlo Vam netreba. Lepidlo obsahuje jedovate xemikalie a rozpustadla. Niektore poskodzuju povrch plastov. Nevidim a nikdy som nevidel dovod pouzit lepidlo. Spletana snura a silon drzia bohovsky dobre navzajom aj bez lepdidla...To je moja dlhorocna prax

Vybavení pro kaprařinu Kaprařské fórum / Vybavení pro kaprařinu /
 Návazce a sekundové lepidlo ???
INFORMACE: Toto je stará verze kaprařského fóra, ve kterém už není možné přidávat nové příspěvky. Nové diskuze najdete na této stránce. Děkujeme za pochopení!

Ochrana osobních údajů | Tato stránka je bývalé kaprařské fórum serveru LovKapra.com. Nyní slouží pouze jako archiv a nelze do něj přispívat.

Kaprařské fórum Powered by Light Forum Script miniBB ®
 ⇑